Eettafel op maat

Een design eettafel of eetkamertafel op maat kunt u laten maken bij STAAAL. STAAAL is een designmerk dat alleen maar handgemaakte metalen meubels maakt. Een eettafel met een metalen frame is dan ook eenvoudig voor ons op maat te maken. U stuurt ons uw idee of ontwerp en STAAAL helpt u uw droom eetkamertafel uit te werken tot een haalbaar en goed design.

De eettafel-frames maken wij van staal of van RVS (roest vast staal). Het tafelblad kan uiteraard van een ander materiaal worden gemaakt. De meest gebruikte materialen voor de tafelbladen zijn eiken, bamboe en glas. Bij de eiken tafelbladen kunt u kiezen tussen een glad, of een (goedkoper) ruig blad.

Neem geheel vrijblijvend contact op met STAAAL via maatwerk@staaal.nl of via het contactformulier en laat uw eettafel / eetkamertafel op maat maken. Wij helpen u graag verder!

Ideeën voor op maat gemaakte eettafel-frames

Uiteraard bent u 100% vrij om uw eigen ontwerp naar ons op te sturen, maar om u een idee te geven wat voor soort eettafel-frames u allemaal bij STAAAL Dutch design op maat kan laten maken hebben we enkele voorbeelden van tekeningen voor u geplaatst. Klik op de tekening voor een vergroting.

RVS eettafel op maat Eiken eettafel op maat Klassiek metalen eettafel op maat Ranke metalen eettafel op maat gemaakt Robuust metalen eettafel op maat Eettafels op maat laten maken

Hoe kunt u uw eettafel op maat laten maken?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Stuur het idee of ontwerp voor uw eetkamertafel naar maatwerk@staaal.nl. Stuur zoveel mogelijk materiaal mee, zodat wij snel weten wat uw verwachtingen zijn. Indien noodzakelijk werken wij het ontwerp van uw eettafel uit in een tekening op schaal. Als helemaal duidelijk is hoe de eettafel gaat worden, dan gaan wij de eettafel op maat voor u maken.

Op maat gemaakte tafelbladen

Bij STAAAL kan u ieder tafelblad dat u wenst bestellen. Wij maken eettafels met bladen van glas, metaal, steen en natuurlijk van hout. De populairste materialen voor een eettafelblad zijn momenteel bamboe en eiken.

Bekijk hieronder een op maat gemaakte eettafelbladen. Van links naar rechts tafelbladen van eiken, bamboe en rechts de afwerking van de tafelbladen.

Eikenhouten tafelblad op maat Bamboe tafelblad Afwerking op maat gemaakte tafelbladen

Lees hier meer informatie over de massief eiken tafelbladen en de bamboe tafelbladen van vier centimeter dik.

Maten van een eettafel

De eettafels die wij op maat voor onze klanten maken variëren van 1 tot 3 meter  lang, en meestal een meter breed, maar eens in de zoveel tijd krijgen we ook aanvragen voor eettafels van grotere afmetingen, en die kunnen wij uiteraad ook voor u maken. Een gemiddelde eetkamertafel is rond de 75 centimeter hoog.

100% op maat, dus 100% flexibel

STAAAL maakt metalen meubels, onze specialiteit is het (op maat) maken van de frames voor onder andere eettafels en eetkamertafels. Onze ervaring is dat het uitwerken van het frame voor een eettafel vrij snel gaat, maar dat het kiezen van het juiste tafelblad veel moeilijker is. Vaak is het (op maat gemaakte) blad ook het duurste onderdeel van een eettafel, omdat het uiteraard vrij groot moet zijn. Een bamboe, houten of glazen tafelblad kunnen wij voor u bestellen, maar u mag er ook voor kiezen om alleen het frame te laten maken door STAAAL en zelf een mooi blad uit te zoeken. U geeft aan ons door wat voor tafelblad u er op wilt leggen en wij zorgen ervoor dat het ontwerp zo wordt gemaakt dat het blad eenvoudig en goed te bevestigen is.

Garantie op op maat gemaakte eettafels

Zoals voor alle meubels van STAAAL krijgen ook de op maat gemaakte metalen frames een garantie van maar liefst acht jaar op de lassen. Deze garantie durven wij te geven omdat wij zeker weten dat uw op maat gemaakte eettafel vele tientallen jaren mee kan gaan. Wilt u meer lezen waarom wij deze garantie kunnen geven? Lees hier meer over onze op productie van onze metalen design meubels.

Alle design meubels van STAAAL worden met de hand in Nederland gemaakt.

Meer meubels die u bij STAAAL op maat kan laten maken: