was successfully added to your cart.

Poedercoating hoe werkt het?

By 13 juni 2015 blog No Comments

Veel stalen meubels van STAAAL worden gepoedercoated. Een uitzondering zijn onze RVS meubels. Die hoeven namelijk niet behandeld te worden.

 

De techniek achter poedercoaten

Poedercoaten is een industrieel proces waarbij poeder met behulp van perslucht op het design meubel wordt gespoten. Door zowel het poeder als het metalen meubel statisch te maken (het poeder wordt negatief geladen en het meubel positief) trekt de poeder naar het meubel toe en blijft het gelijkmatig vastzitten.

Als het hele meubel bedekt is met de poedercoating wordt het meubel in een oven gedaan. Op 180 graden wordt het poeder gesmolten waardoor er een mooie solide laag om het meubel ontstaat.


Voordelen van poedercoaten

Ten eerste geeft poedercoaten een heel strak uiterlijk aan een design meubel. Doordat de poedercoating op het design meubel wordt gebakken is het erg hard en slijtvast. Daarnaast zal het niet gaan ‘bladderen’ omdat het als een laag om het meubel heen zit. Daarnaast is poedercoating heel goed in staat om zware weersomstandigheden te weerstaan en kan het dus (in combinatie met een zinkbehandeling) ook buiten worden gebruikt.

 

Nog een belangrijk voordeel is dat (in tegenstelling tot spuitlak) er bij poedercoaten geen oplosmiddelen gebruikt hoeven te worden. Zoals u misschien weet is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van STAAAL. Het kiezen voor een alternatief voor milieubelastende oplosmiddelen past hier bij.

 

Welke kleuren kunt u kiezen?

In principe kunnen wij onze meubels in alle RAL kleuren leveren die er zijn. Dat zijn 240 kleuren, dus keuze genoeg. Iedere verfwinkel heeft wel een kleurenwaaier waar deze RAL kleuren op te bekijken zijn, maar uiteraard kunnen wij u ook adviseren op het gebied van kleur.

Voorbeeld glad gepoedercoated design meubel